🧟‍♂️ ZOMBIE AWARENESS MONTH 🧟‍♀️⁣ - The Evil Dead (1981)⁣ - Undercover Otter

🧟‍♂️ ZOMBIE AWARENESS MAAND 🧟‍♀️⁣ - The Evil Dead (1981)⁣

1981 was een schitterend jaar. Ik zou zelfs zeggen dat ik dit persoonlijk het beste jaar vind (ik ben erin geboren 🤡). Naast dat ik uit een baarmoeder kroop, werd mijn favoriete film aller tijden uitgebracht:  The Evil Dead.
Ik hou zo veel van deze film omdat hij liefde voor het genre, beginnend acteerwerk, creatieve oplossingen voor productieproblemen en een heleboel belachelijke bloedvergieten laat zien. Als je de dvd kunt vinden met het commentaartrack, waarop Sam Raimi en Bruce Campbell te zien zijn, bekijk hem dan. Er zit geweldige informatie achter de schermen in.
Het verhaal draait om Ash Williams (Bruce Campbell) die met zijn zus en vrienden naar een afgelegen hut in het bos gaat. Daar vinden ze een oud stoffig boek, lezen er wat poezie uit en whammo: Deadites.
Technisch gezien zou ik waarschijnlijk moeten vechten voor de verklaring dat deze deadites zombies zijn. Ze zijn op het randje van magische bezetenheid, maar de kans dat mensen het bezit overleven is nihil. Dus ik kies er een beetje voor om de Deadites toe te voegen aan de zombiecategorie.
Het is geen verrassing dat we nogal wat producten in onze winkel hebben die op deze film zijn geïnspireerd. We hebben een op Ash geïnspireerde vezelmix met gladde baby-alpaca (zo glad als Bruce Campbell zelf) en een kleurstelling vernoemd naar de Deadites.
Zombietype: magie
Terug naar blog