🧟 ZOMBIE AWARENESS MONTH🧟 - The Battery (2012) - Undercover Otter

🧟 ZOMBIE AWARENESS MAAND🧟 - De batterij (2012)

Iedereen die mij kent, weet dat als ze mij vragen 'welke film moet ik kijken' ik zonder aarzeling als eerste The Battery zal noemen. Deze zombiefilm met een klein budget (gemaakt voor ongeveer $ 6000,-) is mij dierbaar sinds ik hem zag, en ik ontmoette de makers tijdens het Imagine Film Festival in 2012.
Het verhaal draait om Ben & Mickey, twee voormalige honkbalspelers die proberen te overleven na de zombie-apocalyps. In deze film vullen de zombies niet het grootste deel van de film. Het isolement en de wanhoop van zowel Ben als Mickey doen dat wel. Met weinig woorden, prachtige beelden en geweldig acteerwerk weet de cast en crew een film op het scherm te brengen die niet al te veel franjes nodig heeft om de boodschap over te brengen.
De cinematografie is top, de dialoog wordt op natuurlijke wijze geleverd, de score is geweldig en dit is de enige film die erin slaagt om me in één scène twintig minuten angst te laten doorstaan.
Het is nu beschikbaar op Shudder en het is zeker de moeite waard om te bekijken. Of koop het gewoon. Serieus, gooi geld naar deze gasten. Ze moeten meer geweldige films maken.
Zombietype: Onduidelijk, ik vermoed dat ze geïnfecteerd zijn.
Terug naar blog